SM i sten, sax, påse?

Vill börja med att säga att jag har lagt en förbannelse i vårat hem med alla skräckfilmer jag kollat på ikväll.
Mamma fick nyss hjärtklappning. Nåja, nästan hjärtklappning. Obehagliga ljud i väggen bakom mig.
En börjar väl få lite hemlängan. Upp till lägenheten, alltså. Och nu är det inte långt kvar!
 
Sitter just nu och tittar på Love and other drugs, favoritfilmen! Efter Morgan Freeman, är Jake Gyllenhaal och Anne Hathaway mina absoluta favoritskådisar. Så flummiga och underbara! Tänk er dom i en trio som typ ska rädda världen mot zombieapokalypsen, haha, nej. Men jo, alltså så rätt.
 
Jag har alltid tyckt att live TV-program, som Idol, Melodifestivalen, Körslaget osv, är överskattat.
Dels för att det knappt är någon som kollar på det längre, och att mer än 70% av tittarna är pensionärer och resten barnfamiljer med småungar.
Men den största anledningen till att programmen är värdelösa, är pga en enda sak som är så jävla uppenbar.
Vad gör man för vinst på det?

Om man vart enda år ska arrangera en t ex. musiktävling, fatta kostnaderna! How sick is that?
Nu kan väl någon ha en annan syn på detta, men alltså va? Egentligen, tänk efter. Vad skulle man kunna göra för dom pengarna istället? Satsa på skolan? Utbildning för flyktingar? Förstår man ens vilka pengar man pratar om?
 
Dock tyckte jag väldigt mycket om kvällens Körslaget. Fy satan, så fint det var.

Kommentarer
Elviiiiis

Den såg vi på bio, minns du babe? <3

Svar: Klart jag kommer ihåg, hjärtat!
Maxine Söderqvist

2013-10-13 ⎪ 13:26:49
http://fatbubblebitch.tumblr.com
Anonym

Dock är tv-programmen ett sätt för företagen att göra vinst. Det är ju knappast så att det går förlorade pengar på att SVT bestämmer sig för att exempelvis arrangera melodifestivalen eller tv 4 för att arrangera idol. Anledningen är ju för att de vill få tittare och på så sätt tjäna pengar. Andra företag betalar ju mycket till tv-kanalerna för sponsorer som i sin tur göra reklam för företagets egna produkter, märken, varor etc. Så när man arrangerar ett tv-program är det ju tänkt att det ska gå på vinst, inte förlust. Pengarna går ju runt. Både de som arrangerar och företagen tjänar på det på sätt och vis om det blir ett lyckat program med många tv-tittare. Ena drar in pengar för att göra reklam för den andre eller när tv-tittare röstar som galningar från sina hem- och mobiltelefoner. Trodde du seriöst att alla tv-program gör minus? Jag menar vi lever i en pass kapitalistisk värld att knappt något görs utom pengarnas syfte längre. Vilket syfte trodde du isåfall att det fanns med att arrangera de olika tv-programmen? Pengarna som går åt att arrangera dessa tävlingar eller program har ju inget med pengar som går till skolan etc. Det är ju bara företag som tjänar pengar på den idén!

2013-10-13 ⎪ 14:37:36↓ Ditt namn ↓

↓ Din epost ↓

↓ Din blogg ↓

↓ Din kommentar ↓

Trackback